Coffeehouse by George

Coffeehouse by George

Coffeehouse by George (CHBG) är en svensk kaffebarkedja som funnits sedan år 1997 då man öppnade sin första kaffebarkedja i Stockholm. Coffeehouse by George finns enbart i Sverige och här har man 30 stycken kaffebarer. Deras mål är inte att bli störst, säger de själva. Deras mål är att ge den största kaffeupplevelsen och nämner kvalitet för kvantitet. 17 av Coffeehouse by George finns i Stockholm, de andra finns i Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Helsingborg, Järfälla, Jönköping, Norrköping, Nyköping, Uppsala och Västerås. Kaffet som serveras på kaffebarerna är alltid KRAV-märkt. År 2013 gjorde man om sina kaffebarer till en inredning som påminner om kontinental kaffekultur. Det är färger som lila, valnöt och mörkrött som dominerar inredningen och man tar kvaliteten på sin inredning mycket allvarligt.

Kaffet på Coffeehouse by George

Kaffet på Coffeehouse by George

Kaffet på Coffeehouse by George

Kaffet som serveras på CHBG är speciellt utvecklat endast för just deras kaffebarer. Det är Kahls kafferosteri som funnits sedan år 1911 i Göteborg som har skapat ett helt eget kaffe till CHBG. Det kaffe man dricker på CHBG finns alltså endast på deras kaffebarer. Kaffet är ett brygg- och espressokaffe som är både KRAV-märkt och Fairtrade-märkt. Kaffet kommer ifrån Peru, längs bergskedjan i Alperna där det odlats på hög höjd. Kaffe från Peru är känt för att vara lite speciellt då odlingsförhållandena här är mycket bra. Det är både hög höjd, ren luft och ett bra klimat där dessa kaffebönor odlas. Allt Arabica-kaffe kommer härifrån. Däremot använder man även Robusta-kaffe och detta kommer ifrån Etiopien och Tanzania. Kaffet från Peru är smakrikt och väldigt fylligt. Kaffet från Etiopien är syrligt friskt, kryddig och har en liten nyans av citrus. Robusta ifrån Tanzania är ett kaffe som blandar sig otroligt bra med mjölk. Dessa tre kaffesorter bildar tillsammans en espresso som är unik för just CHBG.

Drycker

På CHBG har man inte i närheten av samma utbud när det gäller antalet drycker som exempelvis Espresso House, Starbucks och Wayne’s Coffee erbjuder. På CHBG satsar man istället på att ha färre produkter med hög kvalitet. De varma drycker man erbjuder är caffè latte med deras speciella krämiga ångspunna mjölk. Drycken Vanilla Fun är en variant av en caffè latte som är spetsad med vanilj som tränger igenom kaffesmaken. De har ytterligare två varianter av caffè latte. Latte Cinnamon har smak av kanel och sedan finns deras Café Mocha vilket är en riktigt lyxig latte. Den består i grunden av en caffè latte som man toppar med grädde. Ovanpå grädden ringlas lite chokladsås och som avslutning pudras det med kakao. Vill man ha en kall caffè latte kan man även få det. De har på menyn det som de kallar Islatte som helt enkelt är en caffè latte med isbitar.  Förutom dessa varianter av kaffedrycker har man även de vanligaste andra kaffedryckerna som Cappucino, Cortado, Americano, Macchiato och såklart Espresso och en alldeles vanlig kopp med bryggkaffe. På CHBG har man på senare tid börjat riktat in sig på te också och har idag många olika varianter av tedrycker för den som hellre vill ha det.

Relaterade inlägg