Starbucks, del 2

Starbucks, del 2

Starbucks har sedan de blivit stora arbetat hårt med att få sitt kaffe så bra som möjligt. Idag har de väldigt många olika variationer av kaffe, vissa som knappast liknar kaffe längre, och vissa som är så klassiska kaffedrycker som de bara kan bli.

Starbucks kaffebönor

De Arabicabönor som Starbucks använder är annorlunda än andra Arabicabönor. Detta i alla fall enligt Starbucks själva. De har genom året gjort en del för att få tillgång till de allra bästa bönorna och deras bönor idag är av väldigt hög kvalitet. Deras Arabicabönor växer på mycket hög höjd och det skiftande klimatet med de kalla nätterna och de varma dagarna bidrar till att bönorna blir mer kompakta. Kompakta bönor smakar mycket mer. Starbucks engagerar sig i de kaffebönder som man har som leverantörer. På fyra kontinenter har Starbucks supportcentrum för kaffebönderna. Här testas kaffeböndernas mark och det ges råd till de kaffebönder som vill ha. Detta sker av de agronomer som är anställda av Starbucks. För att se till att kaffebönderna är nöjda har de gjort allt de kunnat för att de ska få ett rättvist pris satta på deras kaffebönor. Plockningen av kaffebären sker selektivt, det vill säga att de plockas enbart när de är röda och mogna. Till massproducerat kaffe brukar man skörda kaffeträden en gång per år. Så görs inte här, utan ett kaffeträd kan skördas flera gånger då kaffebäret måste vara moget och rött. Slutligen när kaffebönorna nått sin destination testas de noggrant och varje sats med kaffebönor bryggs och testas minst tre gånger innan det blir godkänt.

Kaffedryckerna på Starbucks

Kaffedryckerna på Starbucks

Kaffedryckerna på Starbucks

Som alla kafékedjor finns även på Starbucks de vanliga kaffedryckerna såsom Americano, Caffè latte, Cortado, Macchiato och självklart vanligt bryggkaffe och Espresso. Man har även alldeles egna versioner av populära kaffedrycker, som exempelvis Cappucino Freddo. Det är ett lätt sötat espressokaffe med mycket skummad mjölk ovanpå. Starbucks har även många kaffedrycker som nästan snarare påminner om en dessert än en kopp kaffe. White Chocolate Mocha är en espresso med vit chokladsirap, ångad mjölk som sedan toppas med vispad grädde. Caramel Macchiato är en macchiato med vaniljsmak och ångad mjölk. Macchiaton ska sedan toppas med skum och mycket karamellsås. Denna macchiato finns även som en kall version. De riktiga kaffeefterrätterna är dock deras Frappuccinos. I de flesta av dessa ingår en kaffe-cheesecakemix med mycket annat gott. Caramel Cheesecake Coffee Frappuccino är karamell med deras kaffe-cheesecakemix toppad med vispad grädde och knapriga bitar av kakor. Det kan man verkligen kalla en kaffedessert. De har många olika av dessa Frappuccinos. Det finns Mocha Frappuccino, White Chocolate Mocha Frappuccino och Java Chip Frappuccino. På Starbucks finns även Cold Brew, kaffe som bryggts under lång tid utan värme. Starbucks har dock tagit denna kaffedryck till en helt ny nivå genom att introducera Nitro Cold Brew. Det är Cold Brew, kallbryggt kaffe, som man tillsatt kvävgas till vilket gör att detta kaffe har massor av mycket små bubblor. Detta är Starbucks först med och det är inte varje dag man stöter på kolsyrat kaffe.

Kaffedryckerna på Starbucks

Relaterade inlägg

Wayne’s Coffee

Wayne’s CoffeeWayne’s Coffee

Wayne’s Coffee är ett svenskt företag som inom kafébranschen. De är en franchise-kafékedja och när de öppnade sitt första Wayne’s Coffee år 1994 var de den första sådana som någonsin

Läs merLäs mer